Facultade de CCXXT

Especialistas estatais e internacionais afondarán nas bondades do consumo de aceite de oliva virxe

Será o día 7 de marzo na Facultade de Ciencias

 

O día 7 de marzo o campus de Ourense, concretamente a súa Facultade de Ciencias, acollerá a celebración da xornada As bondades do consumo de aceites de oliva virxe. A cita, organizada polo Grupo de Investigacións Agroambientais e Alimentarias da Universidade de Vigo, reunirá a especialistas estatais e internacionais, entre eles aos dous investigadores Highly Cited Researcher da institución académica, Jesús Simal, que participa no comité organizador, e Maurizio Battino, que participa como relator, co obxectivo de contribuír a unha mellor información e formación nun sector emerxente en Galicia.

XOAV 2019

Esta actividade de divulgación e transferencia do coñecemento, explican as e os seus responsables, enmárcase nas accións de dous proxectos de cooperación territorial europea Interreg V-A España Portugal (Poctep) 2014-2020 nos que participa o Grupo de Investigacións Agroambientais e Alimentarias, que son Nanoeaters e Iberphenol. “No noso grupo temos unha liña de investigación centrada na elaboración e caracterización de aceites de oliva virxe galegos así como no estudo das súas propiedades funcionais desde o ano 2009. Esta liña conta con grandes colaboradores noutras institucións, como as universidades de Castela-A Mancha, Córdoba, Granada, Bologna ou Porto, algúns dos cales participarán nesta xornada”, comenta Beatriz Cancho, coordinadora desta liña de investigación xunto a Carmen González e Jesús Simal.

Ler a noticia completa