A crecente demanda de alimentos oprimirá aínda máis os recursos naturais

Foto do DUVI

O profesor Jesús Simal, catedrático da Universidade de Vigo e coordinador do proxecto SOSFood, expón que esta iniciativa ten como obxectivo principal o deseño de solucións innovadoras. Estas solucións materializaranse en ferramentas de toma de decisións que estarán adaptadas aos distintos niveis do sistema alimentario e serán personalizables segundo o contexto e as prioridades de cada usuario.

O proxecto SOSFood configúrase como un consorcio que integra a 17 entidades de diversos puntos do continente europeo, baixo a dirección da Universidade de Vigo. A xénese deste proxecto radica na colaboración entre a Universidade de Vigo, o hub de innovación dixital Datalife, e a Universidade de Santiago de Compostela. A Universidade de Vigo coordina a iniciativa a través do Grupo de Investigacións Agrarias e Alimentarias, liderado polo catedrático Jesús Simal Gándara.

Ler a noticia completa en Innova Campo Galego

Fotografía modificada do DUVI