Unhas xornadas analizan a “transformación radical” que vive a industria alimentaria debido ás tecnoloxías emerxentes

Foto do DUVI

A Facultade de Ciencias do campus de Ourense acolleu este venres a terceira edición da Xornada anual sobre políticas alimentarias que cada ano organiza o grupo de investigación da Universidade de Vigo Food and Health Omics. Nesta ocasión, centrou o seu foco de interese na industria alimentaria do futuro, nas tendencias e retos que afronta este sector debido ao impacto das tecnoloxías emerxentes.

O evento estivo coordinado polas profesoras Beatriz Cancho e Raquel Rial e contou coa colaboración do Campus Auga, o proxecto de especialización do campus de Ourense acreditado e financiado pola Consellería de Educación, Ciencia, Universidades e Formación Profesional da Xunta de Galicia. Na súa apertura, Francisco Javier Rodríguez, vicerreitor do campus de Ourense, salientou que “estas xornadas son unha oportunidade para aprender, debater e sobre todo para colaborar, xa que só desde o diálogo aberto entre administracións, empresas, centros de coñecemento e sociedade poderemos construír unha industria alimentaria preparada para os retos que veñen”.

Ler a noticia completa no DUVI